Bæredygtighed

Del

Vi brygger økologisk og CO2-neutral øl

Grøn omstilling er muligvis lettere for et mindre og agilt bryggeri, og vi går gerne foran. På Svaneke Bryghus er al brygning og tapning af øl nu CO2-neutral. Det har vi verificering på.

På Svaneke Bryghus har vi taget det første lange seje træk for at mindske klimaaftryk og samtidig bidrage til, at Bornholm bliver et bæredygtigt og klimavenligt ø-samfund, hvor vi kan brygge og nyde vores øl mange år ud i fremtiden.

Vores bæredygtige tiltag:

2021Force Technology har verificeret, at al brygning og tapning af øl på Svaneke Bryghus er CO2-neutral (januar 2021). Svaneke er dermed det første og hidtil eneste bryggeri i Danmark med CO2-neutral produktion. 

2020 – Svaneke Bryghus skifter til biogas frem for naturgas. Bryggeriet drives med vedvarende energi, hvoraf 35% kommer fra egne solceller, og de resterende 65% købes som grøn, certificeret vind- og solenergi. Det betyder, at bryggeriet ikke udskiller CO2 på hverken varmeenergi eller elektricitet fra 2020.


Vi installerer et genvindingsanlæg til kulsyre, som gør bryggeriet i stand til at genanvende den overskydende kulsyre samt sælge det overskydende til egne kunder med fadølsudskænkning på Bornholm og i resten af landet.


Vi indfører desuden bionedbrydelige engangsglas, og har minimeret brugen af ikke-nedbrydelig plast. Alle etiketter og pap til kartoner er FSC-mærket.

2019 – Svaneke Bryghus får sine egen dåsekolonne og introducerer dåser med markant lavere miljøbelastning end engangsflasker.

2018 – Svaneke Bryghus bliver et 100% økologisk bryggeri.

2007 – Svaneke Bryghus opførte sit nuværende bryggeri, hvor miljøvenlige løsninger tænkes ind fra start. Dvs. genvinding af næsten al varme, centraliseret rengøring, kolonnevis dampproduktion og et klimavenligt køleanlæg. Men vi nøjedes ikke. Gennem årene har vi skiftet fra olie til biogas og dækket bryggeriets tag med solceller. Med adresse på Danmarks mest solrige plet giver det god mening at lade solen bidrage til brygprocessen.

”Man tilsætter kulsyre, når øllet tappes. Men samtidig dannes der kulsyre, når øllet gærer. Med den kapacitet, vi har i øjeblikket, producerer vi ca. 72 tons kulsyre om året, som nu kan genanvendes, når øllet tappes. Det synes vi giver god mening.”

Jan Paul, Brygmester

VORES ØLBRYGNING OG TAPNING ER CO2-NEUTRAL

35% AF ENERGIFORBRUGET STAMMER FRA EGNE SOLCELLER