INSTINCT
by Svaneke Bryghus


Håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret

Med INSTINCT by Svaneke Bryghus er vi tilbage i kobberkedlerne på Svaneke Torv, hvor vores første øl blev brygget i påsken 2000. Restauranten er brygmesterens legeplads, hvor han kan udvikle unikke øl i langt mindre skala (1000L) end det der tappes på flasker på vores professionelle bryggeri i udkanten af Svaneke. INSTINCT by Svaneke Bryghus håndtappes på ca. 45 fade som nummereres. INSTINCT er altid håndbrygget, ufiltreret, upasteuriseret og håndtappet i Svaneke. 



Smag på INSTINCT by Svaneke Bryghus

INSTINCT består af limited ølbrygninger i små batches, og serveres kun i vores restaurant på Svaneke Torv på Bornholm samt hos udvalgte ølbarer i København bl.a. Stauan - Bornholmerstuen i København, Den Lille Gule Kaffebar og Frederiksberg Ølbar. Bemærk at de begrænsede mængder af hver bryg hurtigt bliver udsolgt. 

Del øllen

Jan Paul

Brygmesteren

”Når jeg brygger i Svaneke Bryghus Restaurant, er det netop for at skabe modspil til nørderiet på det nuværende bryggeri, hvor jeg har alle tekniske remedier til min rådighed. På det lille anlæg på Torvet tester jeg, om mit intuitive ”touch” til øllet stadig er i orden. Det kan sammenlignes med at freestyle hjemme i sit eget køkken uden opskrift – og kun med det forhåndenværende materiale i køleskab og krydderireol. Kvintessensen i mit øl er tid og balance. Derudover er intet helligt for mig; hverken hvad der er ”comme il faut” eller stilarter. Jeg lader mig styre af erfaring og indsigt.”

På hanerne lige nu

Limited ølbrygninger i små batches og kan derfor være udsolgt.

Salmecykel

I fordums tid samledes familien gerne til fællessang. Salmerne blev sjunget til faderens virtuose spil på trædeorglet så det må have været en sand lyst at overvære. Hans ihærdige bearbejdning af det melodiøse møbel må imidlertid have fremkaldt visse associationer hos den nære familie og ført til den kærlige betegnelse ”salmecykel” – hvilket kun den kyniske sjæl kan behæfte med sarkasme. Vores Imperial Stout er brygget ganske i samme ånd: Et ordentligt møbel med solid og mørk maltbasis og ikke for lidt humle på tangenterne. Røgmalt og rugmalt sørger for et særpræg fra hine tider. Smagen udgøres derfor af engelsk lakrids, tjære og alkohol, som balanceres af en markant og mynteagtig humlebitterhed. Med sine 9,6 % vol. kaster den i øvrigt sikkert ingen smuds på salmecyklisternes kaste.  


Brygget i 2019. 

Overgæret. 9,6 % vol. 

Økologisk.