INSTINCT
by Svaneke Bryghus


Håndbrygget, ufiltreret og upasteuriseret

Med INSTINCT by Svaneke Bryghus er vi tilbage i kobberkedlerne på Svaneke Torv, hvor vores første øl blev brygget i påsken 2000. Restauranten er brygmesterens legeplads, hvor han kan udvikle unikke øl i langt mindre skala (1000L) end det der tappes på flasker på vores professionelle bryggeri i udkanten af Svaneke. INSTINCT by Svaneke Bryghus håndtappes på ca. 45 fade som nummereres. INSTINCT er altid håndbrygget, ufiltreret, upasteuriseret og håndtappet i Svaneke. 



Smag på INSTINCT by Svaneke Bryghus

INSTINCT består af limited ølbrygninger i små batches, og serveres kun i vores restaurant på Svaneke Torv på Bornholm samt hos udvalgte ølbarer i København bl.a. Stauan - Bornholmerstuen i København, Den Lille Gule Kaffebar og Frederiksberg Ølbar. Bemærk at de begrænsede mængder af hver bryg hurtigt bliver udsolgt. 

Del øllen

Jan Paul

Brygmesteren

”Når jeg brygger i Svaneke Bryghus Restaurant, er det netop for at skabe modspil til nørderiet på det nuværende bryggeri, hvor jeg har alle tekniske remedier til min rådighed. På det lille anlæg på Torvet tester jeg, om mit intuitive ”touch” til øllet stadig er i orden. Det kan sammenlignes med at freestyle hjemme i sit eget køkken uden opskrift – og kun med det forhåndenværende materiale i køleskab og krydderireol. Kvintessensen i mit øl er tid og balance. Derudover er intet helligt for mig; hverken hvad der er ”comme il faut” eller stilarter. Jeg lader mig styre af erfaring og indsigt.”

På hanerne lige nu

Limited ølbrygninger i små batches og kan derfor være udsolgt.

Amuse Gueule IPA

Denne Rug IPA danner scene for en sand ”bromance” mellem tysk og amerikansk humle. Den retryggede bayerske ”Mandarina” bliver således bedste venner med den flabede yankee ”Citra”, og en transatlantisk pagt indledes. En seriøs mængde rugmalt lægger bunden for en ordentlig humlefest med saftige mandekram af harpiks og citrusfrugter. Indholdet af rug gør, at øllet fremstår tåget og har en olieret viskositet, samtidigt med eftersmagen bliver tør og ligetil. 

Ren mandehørm. 


Brygget i december 2018. 

Overgæret. 6,3 % vol. 

Økologisk.

Rainy Day Stout

Det regner så rigeligt i både Irland og Amazonas junglen. Hvad giver folk under disse himmelstrøg sig til, når det står ned i stænger? Kakao hjælper som bekendt på humøret, og det samme gør sig gældende for en Irish Stout, så praktikant Gustav regner den ud og vi brygger en solid sort sag med kakaonibs. Nibsene er tilsat under såvel mæskning samt senere som spritudtræk på gæringstanken, og giver en behagelig bitter kakaosmag. Derudover er øllet krydret med den delikate og sære Mosaic humle, som gør, at hele arrangementet får en overtone af bitter engelsk myntechokolade i samspil med de mørke malte. 


Brygget i december 2017 på pilsner, karamel, special B, hvede og chokolade malt, samt perle og mosaic humle. 

Overgæret. 7,1 % vol. 

Ud over stepperne

Champagne- og vildgæret øl med moldoviske lindeblade. Gammelt venskab ruster ikke, ej heller gør en russisk Volga. På turen fra Georgien til Bornholm passerede brygmesteren bl.a. Moldova for at besøge sin ven Serghei. Dette resulterede året efter i en kontravisit på Bornholm med et fællesbryg som formål. Resultatet er en lys og sart øl tilsat moldoviske lindeblomster under brygningen. Gæret først på champagnegær og derefter med Svaneke Bryghus' vildgær stamme, som kan dateres helt tilbage til året 2009. Øllet dufter syrlig-frisk af røde bær, mens smagen er præget af tannin, bark, honning og blomster med en diskret frugtsyrlig og bitter eftersmag. Særdeles velegnet til slukning af steppebrande og strubeild.


Brygget i maj 2016.

Champagne- og siden vildgæret. 3,5% vol.